Orasele secrete ale Rusiei, locuite de zeci de mii de oameni, care nu apar pe nicio harta.

Orasele secrete ale Rusiei, locuite de zeci de mii de oameni, care nu apar pe nicio harta.

In jos

11032014

Mesaj 

 Orasele secrete ale Rusiei, locuite de zeci de mii de oameni, care nu apar pe nicio harta. Empty Orasele secrete ale Rusiei, locuite de zeci de mii de oameni, care nu apar pe nicio harta.
Într-o lume deschisă și conectată precum cea de azi, există oameni care preferă să trăiască izolați în orașe despre existența cărora nu se știa până la mijlocul anilor ’80.

Zeci de mii de ruși trăiesc în prezent în orașe izolate pe care Uniunea Sovietică le-a creat în secret pentru dezvoltarea de tehnologii nucleare. În aceste zone nu sunt autobuze care să oprească și nici indicatoare care să arate drumul către oraș. Unul dintre aceste orașe este Ozersk din regiunea Celiabinsk, aflata în Urali, la aproximativ 1.600 km de Moscova.

În 1957, aici a explodat un container cu 80 de tone de deșeuri radiocative. Mii de locuitori din zona au fost evacuați, iar mulți au decedat. Deoarece orașul era secret, dezastrul a fost mutat la câțiva kilometri depărtare într-un oraș denumit Kyshtym. 

În prezent, se știe despre 42 de astfel de orașe, însă se crede că există cel puțin alte 15 orașe asemănătoare ținute secret.

Locuitorii acestor orașe primeau haine și mâncare la care restul locuitorilor URSS doar visau. La destrămarea Uniunii Sovietice, mulți dintre locuitorii acestor orașe au plecat împreună cu familiile lor, însă o mare parte au ales să rămână, iar acestea continuă să îndeplinească funcția inițială, aceea de a găzdui flote navale rusești și de produce plutoniu pentru arme nucleare. 
.Nick
.Nick
Administrator
Administrator

Mesaje : 187
Data de inscriere : 19/01/2008
Sanctiuni Sanctiuni :
  • 0 Avertismente


http://samp.gettalk.net

Sus In jos

Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum